Annons

”Ingen aning hur de ska reda ut detta”

Sport Osbys sportchef Ted Holmgren tycker allt är en röra.
Sport • Publicerad 13 mars 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Osbys sportchef Ted Holmgren förstår inte hur hockeyförbundet ska reda ut problemen efter att kvalserien ställts in.
Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Osbys sportchef Ted Holmgren förstår inte hur hockeyförbundet ska reda ut problemen efter att kvalserien ställts in. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Beskedet att kvalserien ställs in tills vidare kom inte som någon överraskning för Ted Holmgren, men likväl tycker han att det är en besvärlig situation som uppstått.

– Det ställer till en massa problem, och ser man bara till det ekonomiska så tror jag att vi tappar runt 150 000 till 200 000 kronor. Dels är det intäkter från matcher, dels är det intäkter från en ungdomscup vi skulle haft nu, säger Holmgren.

Annons

Vad gäller A-lagets vidare kvalspel vet han i nuläget inte så mycket mer än att det är inställt till den 29 mars, men vad som händer sen står skrivet i stjärnorna.

– Nej, jag har ingen aning hur de ska reda ut det här. Oavsett hur det gått i de första matcherna så är vi ju med i matchen fortfarande även om vi är realister och inser att det blir svårt. Men vilka lag ska gå upp? Kanske det bästa är att låta Tyringe och Borås bli kvar i ettan, men jag tror inte att Vänersborg blir så glada då för de har satsat rätt hårt för att gå upp. Vi hade väl inte protesterat om vi blir kvar i tvåan, vi är inte redo med organisation och så för ettan än, säger Ted Holmgren.

Men det är inte bara upp- och nedflyttningarna som Ted Holmgren har i tankarna.

– Konståkningsklubben har sin show som är deras stora kassako, och de har planerat att börja bygga direkt efter kvalserien är tänkt att vara färdig och det kan de inte ändra på. De plockar ner plexit så vi kan inte träna och spela där då. Sen tror jag inte att kommunen är särskilt pigg på att låta det vara is efter det för de vill smälta den så snabbt de bara kan, säger Holmgren och fortsätter:

– Vi får se hur vi gör helt enkelt. Vi ska ha ett lagmöte med killarna i helgen.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons