Karl-Bertil Jonsson blir film

Kultur och Nöje Nu ska Sagan om Karl-Bertil jonssons julafton blir film. Malmöregissören Hannes Holm håller i trådarna.
Publicerad 13 mars 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Hannes Holm. Foto: TT
Hannes Holm. Foto: TT

Hösten 2020 börjar inspelningen av filmen om Karl-Bertilssons julafton och biopremiär är planerad till julen 2021. Filmen kommer att vara en dramatiserad bearbetning av Tage Danielssons berättelse i boken Sagor för barn över 18 år från 1964.

Regissör är alltså Hannes Holm som tidigare bland annat regisserat Ted – För kärlekens skull (2018), En man som heter Ove (2015), Himlen är oskyldigt blå (2010), Adam & Eva (1997) och många andra. Manusförfattare är Tre Vänner-grundarna Tomas Tivemark, Michael Hjorth och Johan Kindblom.

- Vissa sagor förtjänar att bli verklighet. Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton är en sådan berättelse och det är med pojkaktig iver och stor vördnad som jag åtar mig uppgiften att tillsammans med SF Studios göra live action-film på denna svenska folkhemspärla. Filmen med dess starka karaktärer kommer att bli en fantastiskt lekfull saga som man ska ta på största allvar. Vår gemensamma ambition är att göra en storfilm som man kan gå och se med hela familjen och som ska kännas lika relevant för dagisbarn som för pensionärer, säger Hannes Holm i ett pressmeddelande.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.