Silver och brons till Lönsboda

PISTOLSKYTTE Det blev som vanligt en del i medaljväg för Lönsboda Pistolskytteklubb då Riksmästerskapet och finalen i Svenska Ungdomscupen avgjordes i Töreboda.
Osby • Publicerad 13 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi var tio skyttar, tre ledare och några föräldrar, som åkte upp, säger klubbens skyttetränare Kurt Olofsson.

På lördagens riksmästerskap blev det två silver för Lönsboda, båda i lag. Viola Berntsson och Lovisa Håkansson kom tvåa i Lp15F och samma placering fick Viggo Berntsson och Alexander Olsson i Lp20P. I den sistnämnda klassen blev det ett brons för Wiktor Cederqvist/Hugo Carzborn.

Lönsboda hade tre skyttar med i Lp 15F där Viola Berntsson blev nia, Lovisa Håkansson elva samt Tindra Andersson tolva. Alfred Levin kom elva i Lp 13 medan Wincent Cederqvist hamnade på 18:e plats i Lp 11. Alfred och Wincent kom på nionde plats i lag.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.