Annons

Tyringes buss fick vända

Sport • Publicerad 13 mars 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Tyringe och Osby möttes i Tyrs Hov för fem dagar sedan. Nu blir det inget spel i kvalserien förrän tidigast 29 mars för de båda lagen. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Tyringe och Osby möttes i Tyrs Hov för fem dagar sedan. Nu blir det inget spel i kvalserien förrän tidigast 29 mars för de båda lagen. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Att det är snabba ryck som gäller inom ishockeyn är ju inte obekant. Något som besannades under gårdagen. Dagen innan hade det bestämts att matcherna i kvalserien till hockeyettan skulle spelas inför högst 500 åskådare.

Men strax efter middagstid på fredagen kom beskedet att kvalet pausas till den 29 mars. Då hade redan bussen med hockeyspelarna redan lämnat Tyringe för vidare färd till Borås.

Annons

– Deras sportchef kontaktade mig och sa att det blir ingen match. Jag fick ringa upp till hockeyligans chef för att informera mig om vad som gällde. Sedan ringde jag upp bussen, då de var i höjd med Bälinge, och sa att de kunde vända. Man kan ju tycka att hockeyligan borde varit snabbare att informera om beslutet till de berörda klubbarna, säger Filip Steensbjerre.

Som dock inte har några invändningar till själva beslutet.

– Det är det enda rätta sätta att göra då det är viktiga att ta hänsyn till folks hälsa än att spela hockey.

Steensbjerre tror inte mycket på att återuppta spelet den 29 mars.

– Kommer vi inte igång med matcherna innan dess så är det bättre att avsluta säsongen. Detta med tanke på att vi då får spela långt in i april.

Han menar att alternativet att spela matcherna utan publik inte är något bra.

– Jag tycker inte att det är hållbart. Såg på torsdagen en av matcherna på TV i SHL som spelades inför tomma läktare. Jag tyckte det mest såg ut som allmänhetens åkning, säger Steensbjerre.

Som har klart sitt förslag till hur man ska göra om det inte går att spela färdigt kvalserien.

– Jag tycket att man ska erbjuda samtliga lag i kvalserien uppflyttning till hockeyettan. Ser det inte som något större problem med att det blir fler lag än nu i serien då vi har många lag här nere i söder.

– Anser man att det är för många så går det ju att spela färre omgångar. Dessutom så tror jag inta alla klubbar är intresserad av uppflyttning, avslutar Tyringes sportchef Filip Steensbjerre.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons