Annons

Digert program för seniorerna 2020

ÖSTRA GÖINGE Boule och vattengympa och tennis och dans och mycket, mycket mer. Det finns att göra för seniorerna i kommunen.
Östra Göinge • Publicerad 15 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det är väldigt många aktörer som erbjuder aktiviteter, konstaterar Lena Svensson, äldrepedagog i Östra Göinge.

2020 års program över senioraktiviteter är ute nu och det är en nöjd Lena Svensson som synar programmet.

Annons

– Det är viktigt att hålla igång som senior och här finns verkligen något för alla, säger hon.

I broschyren Senioraktiviteter 2020 finns både kommunens egna aktiviteter och aktiviteter som erbjuds av föreningar och företag i Östra Göinge. Sammantaget blir det ett brett utbud av hälsofrämjande aktiviteter. Det kan handla både om fysisk träning och sociala träffar.

För kommunen är förebyggande arbete för ett gott åldrande ett prioriterat mål och det rika utbudet av möjligheter till social gemenskap och olika aktiviteter är en viktig ingrediens i det arbetet.

Bland senioraktiviteterna finns tennis, vattengympa, boule, korthålsgolf, självförsvar, studiecirklar, dans, teknikcafé och ipadkurs. Broschyren kommer att spridas via pensionärsföreningar samt finnas på mötesplatser och träffpunkter för seniorer. Den finns även på vårdcentraler och bibliotek i kommunen.

– Den ska förhoppningsvis inte gå att missa, vi ska använda alla våra kanaler. Och om man inte får tag i den är det bara att höra av sig till oss, säger Lena Svensson.

bild 1/5
... och Ipadkurs. I dessa coronatider är det dock viktigt att kontrollera att aktiviteten man har planer på att besöka faktiskt blir av. Det finns risk för inställningar.ARKIVBILDER
Dans.
Tennis.
... vattengympa ...
... och Ipadkurs. I dessa coronatider är det dock viktigt att kontrollera att aktiviteten man har planer på att besöka faktiskt blir av. Det finns risk för inställningar.ARKIVBILDER
Dans.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons