Boxningsförbundet stoppar allt tävlande

Publicerad 16 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Svenska boxaren Agnes Alexiusson (rött) deltar i OS-kvalet i London den här veckan, men får förutom det inte boxas på ett tag på grund av coronaviruset. Arkivbild.
Svenska boxaren Agnes Alexiusson (rött) deltar i OS-kvalet i London den här veckan, men får förutom det inte boxas på ett tag på grund av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Svenska boxningsförbundet har beslutat att återkalla alla beviljade tävlingstillstånd med omedelbar verkan, på grund av coronavirusets spridning. Man stoppar även all tävlingsaktivitet utomlands samt all aktivitet kopplat till landslaget, såväl tävling som träning – förutom det just nu pågående OS-kvalet i London.

Besluten gäller tills vidare.

"Varje medlemsförening rekommenderas starkt att bedriva sin träningsverksamhet i begränsat omfång, utomhus och utan sparringmoment", skriver förbundet i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.