Dansk landslagsspelare i svensklag coronasjuk

Den danske handbollsspelaren Mads Mensah, till vardags i svensklaget Rhein-Neckar Löwen, har smittats av coronaviruset.
Det meddelar den tyska klubben på sin hemsida.
Publicerad 16 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Mads Mensah har smittats av det nya coronaviruset. Arkivbild.
Mads Mensah har smittats av det nya coronaviruset. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Rhein-Neckar Löwen skriver att den danske landslagsspelaren fick influensaliknande symptom förra veckan och att han sedan testades positivt för covid-19, som orsakas av det nya coronaviruset. Mensah ska dock må bra igen men befinner sig i karantän med sin familj under två veckor.

"Vi har ständig kontakt med vår lagläkare och hälsomyndigheterna och kommer att göra allt vi kan för att bromsa virusets spridning", säger klubbens vd Jennifer Kettemann.

Enligt den tyska nyhetsbyrån dpa är Mensah, som är lagkamrat med flera svenska spelare som målvaktsduon Mikael Appelgren och Andreas Palicka, den första spelaren i tyska handbollsligan som bekräftats smittad av viruset. Även svenskarna Jerry Tollbring och Jesper Nielsen är lagkamrater till Mensah.

Ligan är pausad till slutet av april på grund av covid-19 som hittills kostat 13 människor livet i Tyskland, där över 5 800 personer rapporteras ha smittats.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.