Luleå tappar fem spelare

Publicerad 16 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Forwarden Emil Larsson är en av fem spelare som lämnar Luleå. Arkivbild.
Forwarden Emil Larsson är en av fem spelare som lämnar Luleå. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/TT

Fem spelare lämnar SHL:s seriesegrare Luleå – men ytterligare tre spelare är osäkra för framtiden.

Backduon Joonas Jalvanti och Yohann Auvitu samt forwarden Emil Larsson kommer inte att spela i Luleå nästa säsong, enligt ett pressmeddelande från klubben, medan backen Jesper Sellgren och forwarden Filip Hållander går tillbaka till de NHL-klubbar de varit utlånade från.

Målvakten Joel Lassinantti, succébacken Nils Lundkvist och forwarden Konstantin Komarek har utgående kontrakt och deras framtid är osäker.

Enligt NSD återvänder stjärnforwarden Linus Klasen till Luleå efter sex år i Schweiz och backarna Victor Berglund, Modo, och Eddie Larsson, Linköping, är också på ingång. De har dock inte officiellt presenterats av klubben.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.