Serie A kan spelas över två säsonger

Serie A kan komma att spridas ut över två säsonger för att få till ett avgörande av årets säsong.
Det säger ordföranden för det italienska fotbollsförbundet, FIGC.
Publicerad 16 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Juventus och Cristiano Ronaldo kan få fortsätta nuvarande säsong under kommande säsong. Arkivbild.
Juventus och Cristiano Ronaldo kan få fortsätta nuvarande säsong under kommande säsong. Arkivbild.Foto: Laurent Cipriani/AP/TT

Alla idrottsevenemang i Italien har stoppats minst fram till den 3 april på grund av coronavirusets utbrott.

Tidigare har FIGC bekräftat att man ser över alternativen för hur man ska kunna avsluta Serie-A-säsongen i vår. Man har övervägt playoff-spel för att kora en mästare samt vilka lag som ska flyttas ner, samt att frysa ligan som den är nu – med 12 omgångar kvar – utan att utse något mästarlag.

Men med Italien i fullständig karantän ser det allt mer ut som att avbrottet i fotbollsspelet förlängs, och då kan det bli tal om ett annat alternativ:

– Om det inte är möjligt att spela klart ligorna kommer vi att öppna för andra beslut. Det är inte uteslutet att nuvarande säsong kan komma att spridas ut över två säsonger, säger Gabriele Gravina, ordförande i FIGC, till Radio 1 Rai.

– Jag förstår att det finns en stor nyfikenhet, men i dag finns det ingen som kan säga hur vår framtid blir.

Gravina säger också att han kommer stödja kraven på att sommarens EM-slutspel skjuts upp när Uefa håller videomöte under tisdagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.