Uefa har avbokat EM-hotell i Köpenhamn

Publicerad 16 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Sverige och Danmark är klara för EM i sommar, en turnering som troligen skjuts upp. Arkivbild.
Sverige och Danmark är klara för EM i sommar, en turnering som troligen skjuts upp. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Allt talar för att europeiska fotbollsförbundet Uefa skjuter upp herrarnas EM i sommar. Det senaste tecknet: Uefa har avbokat en mängd hotellrum som sedan flera år tillbaka har varit bokade i Köpenhamn under EM, skriver danska tidningen BT.

Köpenhamn är en av tolv städer där EM enligt ursprungsplanen ska spelas 12 juni–12 juli. Men den pandemi som coronaviruset har orsakat har tills vidare lamslagit idrottsvärlden och bland annat det italienska fotbollsförbundet har föreslagit att EM skjuts upp.

På tisdagen håller Uefa ett krismöte som kan leda till beslutet att EM flyttas, i så fall troligen till senare i år eller nästa sommar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.