Återhämtning på Stockholmsbörsen

Ekonomi Stockholmsbörsen inleder tisdagens handel uppåt. OMXS-index har efter tio minuters handel gått upp med 2,2 procent.
Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Erik Simander/TT/Arkiv
Foto: Erik Simander/TT/Arkiv

Utvecklingen ligger i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser och en uppgång på Tokyobörsen under natten.

På vissa håll fortsätter dock nedgången, bland annat i Paris, där CAC40-index faller nästan 6 procent.

Återhämtningen på Stockholmsbörsen kommer efter kraftiga kursfall i måndags, då börserna i Wall Street drabbades av de största rasen sedan 1980-talet.

Kronan har stärkts sedan Riksbanken i måndags kväll gått ut med ett nytt stödköpsprogram, där man nu planerar att skjuta ut likviditet i ekonomin med hjälp av köp av bland annat bostads- och företagsobligationer.

Volvokoncernen varnar för betydande negativa effekter av coronapandemin, men kan i nuläget inte siffersätta nedgången till följd av den stora osäkerhet som råder kring den ekonomiska utvecklingen. Aktien stiger 1,3 procent.

Mest uppåt i kraft av indextyngd drar läkemedelskoncernen Astra Zeneca, upp med 3,2 procent, och storbanken Nordea, upp med 2,6 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.