Avtal i transportbranschen om korttidsarbete

Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

LO-facket Transport och arbetsgivarförbundet Transportföretagen har enats om ett avtal som reglerar regeringens förslag till korttidsarbete – avtal som möjliggör att de anställda tillfälligtvis går ner i lön och arbetstid och där staten går in och tar halva arbetskostnaden.

Förhandlingar pågår om att även få till avtal med tjänstemannafacken, skriver Transportföretagen i ett pressmeddelande.

Transportbranschen är en av de branscher som hittills drabbats värst av coronakrisen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.