Annons

Förgrep sig på sin styvdotter

HÄSSLEHOLM En man i 35-årsåldern döms till ett års fängelse för att sexuellt ha förgripit sig på sin styvdotter.
Hässleholm • Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Mannen har i förhör erkänt att han dras till barn i unga tonåren, och att han sedan tidigare sökt hjälp för detta. Vid händelsen som domen gäller, och som ägde rum i början av 2020, var målsägande i denna ålder.

Mannen ska ha varit hemma med målsäganden, som var hans styvdotter, samt ytterligare barn i familjen. Enligt målsäganden ska mannen ha fått med sig henne ner i lägenhetens källare och där försökt kyssa henne. Han ska också ha stuckit ner handen innanför hennes trosor och smekt hennes kön, samt tryckt sitt kön mot henne. När han försökte lyfta upp henne på en högtalare lyckades hon ta sig loss och springa därifrån.

Annons

Målsägandens mamma kontaktades, och hon ringde polisen, som kom och grep mannen.

Andra barn i familjen har vittnat om hur målsäganden reagerat efter händelsen, och tingsrätten går på målsägandens berättelse.

Mannen åtalades för våldtäkt mot barn, men tingsrättens bedömning var att övergreppet inte var att jämställa med våldtäkt, och dömde honom istället för grovt sexuellt övergrepp mot barn, till ett års fängelse.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons