Frisör med corona arbetade på äldreboenden

Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Nitton personer på kommunala äldreboenden i Kristianstad har blivit klippta av en frisör som senare visade sig vara bärare av covid-19. Arkivbild.
Nitton personer på kommunala äldreboenden i Kristianstad har blivit klippta av en frisör som senare visade sig vara bärare av covid-19. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nitton äldre fick håret vidgjort av en coronasmittad frisör. Klippningarna gjordes på kommunala äldreboenden i Kristianstad i tisdags och onsdags förra veckan. När det senare visade sig att frisören var smittbärande förtydligades det besöksstopp som redan gäller på kommunens äldreboenden till att även omfatta till exempel frisörer och personer som ska utföra fotvård.

– Ingen av kunderna har visat några symptom, men vi har dem under uppsikt, säger Lotta Lindberg, tillförordnad chef för omsorgsförvaltningen, till Kristianstadsbladet.

Frisören var inne på två olika boenden och arbetade. Nu begränsas personalens rörlighet mellan avdelningarna inom dessa boenden. I övrigt följer personalen de basala hygienrutinerna. Anhöriga har informerats.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.