"Går inte att jämföra hockey med ridsport"

Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Svenska ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster. Arkivbild.
Svenska ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster. Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

Coronavirusets utbrott i Europa har fått enorma konsekvenser både i idrotts-Sverige och i idrottsvärlden.

Svenska ishockeyförbundet har exempelvis ställt in hela säsongen på alla nivåer. Samtidigt fortsätter vissa förbund att tillåta tävling, utifrån regeringens premisser och speciella rekommendationer. Bland annat ridsporten och travsporten.

– Det går inte att jämföra hockey med ridsport. Hockey är en kontaktsport, vilket vi inte kan kalla ridsporten där ryttare till häst inte är i kontakt med andra ryttare. Hockey är också en publiksport av en helt annan dignitet än ridsporten, där det sällan är särskilt mycket publik. Det är den bedömningen som ligger bakom vårt beslut, säger Svenska ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster till tidningen Ridsport.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.