Hon får Vi:s litteraturpris

Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Anna Fock får Vi:s litteraturpris för boken "Väderfenomen". Arkivbild.
Anna Fock får Vi:s litteraturpris för boken "Väderfenomen". Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Anna Fock tilldelas tidningen Vi:s litteraturpris 2019 för sin roman "Väderfenomen". Juryn beskriver boken som "en otäck och välskriven roman om ett kärnkraftshaveri i Sovjetunionen, med verklighetsbakgrund."

"Det är väldigt, väldigt roligt att få det här priset. Dels är det fantastiskt eftersom det är ett pris till författare på väg, vilket betyder att andra ser potential i författarskapet på sikt. En hjälp och uppmuntran på vägen. Dels är det självklart välkommet med skrivpengar, nu när alla framträdanden ställs in", säger Anna Fock i ett pressmeddelande.

Tidningen Vi:s litteraturpris har delats ut sedan 1947. Det ges till en författare som har publicerat en bok under året och skrivit minst två och max fem skönlitterära verk. I år var även Amanda Svensson och Nina Wähä nominerade till priset.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.