Infantino vill att Fifa startar fotbollsfond

Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Fifa-ordföranden Gianni Infantino. Arkivbild.
Fifa-ordföranden Gianni Infantino. Arkivbild.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Fifa-ordföranden Gianni Infantino anser att alla måste ta sitt ansvar under den världsomfattande coronapandemin.

Förutom att se till att fotbollsturneringar skjuts upp, så att de inte krockar med andra närliggande som måste flyttas, föreslår det Internationella fotbollsförbundets bas att Fifa hjälper till ekonomiskt.

Infantino föreslår att Fifa skänker 10 miljoner dollar (motsvarande cirka 97 miljoner kronor) till Världshälsoorganisationen WHO. Han föreslår också att fotbollen diskuterar möjligheten att starta en global fotbollsfond för att hjälpa dem inom fotbollen, klubbar och förbund, som påverkas av krisen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.