Körde onykter och utan kort

HÄSSLEHOLM En man i 30-årsåldern stoppades i början på mars på väg 1901.
Hässleholm • Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

En man i 30-årsåldern stoppades i början på mars på väg 1901. Han hade en promillehalt på 0,7 i blodet, och saknade svenskt körkort. Mannen hävdade att han hade ett amerikanskt körkort sedan många år tillbaka, men åklagaren konstaterar i stämningsansökan att mannen dömts för olovlig körning i Sverige senare än året då han påstår sig ha tagit sitt körkort. Dessutom har han varit folkbokförd i Sverige i mer än ett år, vilket gör att ett amerikanskt körkort inte längre skulle vara giltigt i Sverige.

Åklagarens förslag till påföljd för mannen är 60 dagsböter à 70 kronor.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.