Förhandling mot Ola Bini inställd – igen

Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Den svenske programmeraren Ola Bini var i dag, för fjärde gången, kallad till en domstolsförhandling i Quito i Ecuador. Arkivbild.
Den svenske programmeraren Ola Bini var i dag, för fjärde gången, kallad till en domstolsförhandling i Quito i Ecuador. Arkivbild.Foto: Dolores Ochoa/AP/TT

Den svenske programmeraren Ola Bini var på tisdagen – för fjärde gången – kallad till en domstolsförhandling i Quito i Ecuador. Men förhandlingen ställdes in på grund av coronaviruset.

Vid den förberedande förhandlingen ska en domare värdera åklagarens bevisning mot försvaret och därefter ta ställning till om det finns skäl nog att driva åtalet mot Bini till rättegång.

Ola Bini har tre gånger tidigare kallats till rätten för förberedande förhandling – men alla gånger har det blivit inställt med mycket kort varsel. Även tisdagens förhandling skjuts upp, enligt Binis familjs presskontakt Mats Lövgren.

– Han har inte fått någon information formellt, men det är hans advokater som menar att det är den allmänna uppmaningen om att allt är inställt som gäller, säger han till TT.

Ola Bini, som är en bekant till Wikileaksgrundaren Julian Assange misstänks för dataintrång. Han greps i april förra året och satt häktad i Ecuador till i juni. Han är sedan dess belagd med reseförbud.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.