Riksteatern ställer in vårens föreställningar

Riksteatern ställer in alla sina föreställningar i vår. Allt för att undvika smittspridning av coronaviruset men också eftersom publiken inte längre kommer.
Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Arja Saijonmaa, Lisa Hu Yu, Robert Hannouch och Peter Järn i förställningen "Love songs" som nyligen hade urpremiär. Pressbild.
Arja Saijonmaa, Lisa Hu Yu, Robert Hannouch och Peter Järn i förställningen "Love songs" som nyligen hade urpremiär. Pressbild.Foto: Jose Figueroa/TT

Först ställde teatern in utomhusfestivalen "Eldfesten" men på tisdagen beslutade styrelsen att nu dra tillbaka samtliga föreställningar oberoende av storlek.

Det betyder att exempelvis turnén med Arja Saijonmaa i den nyskrivna "Love songs" inte fortsätter. På den nu indragna repertoaren finns även föreställningar som "Domedagen" med Stefan Sundström och den nyskrivna pjäsen "Den svenska sonen".

Beslutet togs för att minimera riskerna för smitta men också för att värna de lokala teaterföreningarnas ekonomi, skriver Riksteatern i ett pressmeddelande.

Berit Högman, ordförande i Riksteaterns styrelse, beskriver beslutet som "svårt men nödvändigt".

"Det är en fin repertoar som nu går till spillo men vi hoppas snart vara tillbaka i salongerna. Vi hoppas också att staten, kommuner och regioner ser till att stötta våra arrangörer så att scenkonst snart når ut i hela landet igen", säger Berit Högman i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.