Skänker lager av handsprit efter dödshot

Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En man som köpt upp tusentals flaskor handsprit för att sälja dyrare har skänkt bort hela lagret.
En man som köpt upp tusentals flaskor handsprit för att sälja dyrare har skänkt bort hela lagret.Foto: Elaine Thompson/AP/TT

En man i USA som köpt tusentals flaskor handsprit för att sälja dem dyrare på nätet har gett efter för kraftig kritik och har skänkt bort hela lagret.

Mannen och hans bror åkte nyligen runt och köpte all handsprit och våtservetter från flera butiker. Mannen hann sälja 300 flaskor till ett högre pris på Amazon innan sajten tog bort hans annonser och varnade säljare för att de kan stängas av för stora prishöjningar.

Då rapporterade tidningen The New York Times om mannen med 17 700 flaskor handsprit och våtservetter som han inte kunde sälja vidare. Artikeln ledde till både hatmeddelanden och dödshot, och i söndagen kom volontärer och delstatens åklagarkontor och hämtade lagret som nu ska ges till behövande i Tennessee och grannstaten Kentucky.

Mannen utreds, misstänkt för att ha försökt driva upp priserna.

Han hade inte hade förstått hur allvarligt coronavirusets utbrott skulle bli, säger han i en intervju.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.