Amazon prioriterar leverans av förnödenheter

Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 29 november 2021
Paketering av varor på Amazons lager i Baltimore i USA. Arkivbild.
Paketering av varor på Amazons lager i Baltimore i USA. Arkivbild.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Det ökade trycket på e-handeln när allt fler människor håller sig hemma får näthandelsgiganten Amazon att prioritera medicinska tillbehör och hushållsvaror, som snabbt säljer slut. Leverans av andra varor kommer att få stå tillbaka under tiden.

"Temporärt prioriterar vi stapelvaror, medicinska tillbehör och andra högt efterfrågade produkter till våra lager så att vi snabbt kan ta emot, fylla på och skicka dessa produkter till kunderna", skriver det amerikanska e-handelsföretaget.

Coronavirusets spridning får människor att vända sig till Amazon för att köpa toapapper och matvaror, sådant som sålt slut i många vanliga butiker.

"Det är en enorm press på Amazon att möta de ökade förväntningarna", säger analytikern Bob O'Donnell på Technalysis Research och fortsätter:

"Folk förväntar sig att Amazon ska ha vissa saker, som toalettpapper."

Amazon höjde i veckan lönen för sina timanställda och har uppgett att man planerar att nyanställa 100 000 personer i USA på grund av den ökade efterfrågan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.