Andersson om trions EM-besked: Gör mig glad

Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Sebastian Larsson vill spela EM nästa år. Arkivbild.
Sebastian Larsson vill spela EM nästa år. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotbollens förbundskapten Janne Andersson har fått glädjande besked.

Veterantrion Andreas Granqvist, Sebastian Larsson och Marcus Berg, som sagt att sommarens EM skulle bli det sista de gör i landslaget, satsar vidare mot det framflyttade mästerskapet nästa sommar.

– Jag har pratat med dem i dag och samtliga tre öppnar upp för att de vill vara med i EM. Det gör mig glad, de har bidragit med mycket, säger Andersson till C More.

Larsson säger till C More att idrotten blir sekundär när det nu handlar om större problem än de som idrottsvärlden har, med tanke på coronaviruset. Men han hoppas få spela EM nästa år.

– Personligen hade jag en dröm att avsluta landslagskarriären med ett lyckligt EM. Förhoppningsvis får jag göra det nästa sommar, även om jag har respekt för att det är ett år dit. Jag ska försöka se till att jag är tillräckligt bra och fräsch för att få uppleva EM nästa år.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.