Annons

Corona skapar kris i hela restaurangbranschen

Hässleholm • Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
katrin Pettersson på Statt i Hässlehom har inga gäster.
katrin Pettersson på Statt i Hässlehom har inga gäster.

Katrin Pettersson, chef för Hotell Statt i Hässleholm har inte sett ett liknande tapp på gäster och därmed intäkter som nu.

Annons

På några krogars skyltfönster sitter lappar som talar om att man kan ta med sig mat hem. Ett rop på hjälp om att stötta krognäringen när gäster inte vågar gå in och sätta sig.

Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss om ett utvidgat stöd vid så kallade korttidsarbeten.

‑ Vi vet inte vad som händer i morgon. Då kan situationen se annorlunda ut mot i dag. Förra veckan befann vi oss i ett helt annat läge mot hur det ser ut nu, säger Katrin Pettersson.

Annons

Statt har 23 heltidsanställda och ett antal korttidsanställda.

Personalen på Statt har full vetskap om hur de ska förhålla sig till coronaviruset.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons