Annons

Damallsvenskan vill börja tidigare

Sport Damallsvenskan förslås starta en vecka innan herrallsvenskan. Vilket betyder premiär för Vittsjö och de övriga lagen i månadsskiftet maj/juni.
Sport • Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Det kan bli seriestart för Vittsjö i månadsskiftet maj/juni. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Det kan bli seriestart för Vittsjö i månadsskiftet maj/juni. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

– Elitfotboll dam jobbar tillsammans med föreningarna för att flytta seriestarten av de två högsta ligorna från april till maj/juni, säger Elitfotboll dams generalsekreterare Tomas Hoszek på efd.se.

– Vi är ytterst medvetna om att vi inte kan styra utvecklingen av Coronaviruset och att det därmed kan ske förändringar som gör att vi när tiden närmar sig behöver omplanera ytterligare för att värna om människors hälsa, säger Hoszek.

Annons

Klubbarna tillsatte på onsdagen en arbetsgrupp för respektive serie. I arbetsgrupperna ingår klubb- representanter, EFDs sportchef och arbetet leds av generalsekreterare Tomas Hoszek.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons