Dansk fotboll ställs in

Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Fotbollssupportrarna i Danmark, däribland FC Köpenhamns, får klara sig utan den inhemska fotbollen på obestämd tid.
Fotbollssupportrarna i Danmark, däribland FC Köpenhamns, får klara sig utan den inhemska fotbollen på obestämd tid.Foto: Johan Nilsson/TT

Det blir ingen fotboll i Danmark på ett tag. Den danska divisionsföreningen meddelade att spelet i de tre högsta divisionerna ställs in under en obestämd tid på grund av coronaviruset.

"Ligorna avbryts och medan dansk fotboll – och en mycket stor del av resten av Danmark – är satt i standby så arbetar vi intensivt på olika scenarier för slutfasen av ligorna", skriver divisionsföreningen i ett pressmeddelande.

För en vecka sedan pausades superligan i två veckor. Enligt Claus Thomsen, chef i divisionsföreningen, kommer man att göra allt för att superligan ska spelas färdigt till den 30 juni även om det innebär ett tajt spelschema. Han flaggar också för att det kan bli spel ända in i juli.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.