Dömd barnmorska överklagar till hovrätten

Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Barnmorskan som dömdes för grovt vållande till kroppsskada har överklagat till hovrätten. Arkivbild.
Barnmorskan som dömdes för grovt vållande till kroppsskada har överklagat till hovrätten. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

Det blir ny rättegång mot den barnmorska som i en skånsk tingsrätt dömts för grovt vållande till kroppsskada sedan en pojke fötts med allvarliga hjärnskador. Hon dömdes i en skånsk tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter, men har nu överklagat till hovrätten.

Barnmorskan gav värkstillande dropp långt över riktlinjerna, vilket enligt tingsrättsdomen orsakade syrebrist hos barnet som var på väg ut. Barnmorskan förnekar att hon gjort sig skyldig till en brottslig gärning.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.