Förkyld vårdpersonal i Blekinge ska jobba

Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Det är okej att jobba med lätt förkylning, tycker Blekinges smittskyddsläkare. Arkivbild.
Det är okej att jobba med lätt förkylning, tycker Blekinges smittskyddsläkare. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Region Blekinges smittskyddsläkare Bengt Wittesjö uppmanar personal med lätt förkylning, exempelvis lite halsont och lindrig snuva, att ändå gå till jobbet så länge de inte har feber, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Uppmaningen gäller även de som arbetar med äldre, stick i stäv med Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att den typen av personal bör stanna hemma om man känner sig förkyld.

– Det finns risker med mycket här i livet. Men detta är en värdering som jag gör just i dagsläget och så länge vi inte har några tecken på en allmän spridning i länet så är detta den för tillfället mest lämpliga åtgärden, säger Wittesjö till SVT Nyheter Blekinge.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.