Friidrottsbasen drabbad av stroke

Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Svein Arne Hansen. Arkivbild.
Svein Arne Hansen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Svein Arne Hansen, ordförande i Europeiska friidrottsförbundet, har drabbats av en stroke. Det skriver förbundet i ett pressmeddelande. I samband med att 73-årige Hansen lades in på sjukhus testades han också för coronaviruset, det testet var negativt enligt pressmeddelandet.

"Jag är säker på att Svein Arnes många vänner världen över är väldigt oroade. Även friidrottsfamiljen är det och vi följer utvecklingen noga. Vi stöttar hans fru, Jannicke, och deras barn och barnbarn så gott vi kan", säger förbundsdirektören Christian Milz.

Hansen har varit ordförande i Europeiska friidrottsförbundet sedan 2015.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.