Katy Perry frias från låtstöld

Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Katy Perry. Arkivbild.
Katy Perry. Arkivbild.Foto: Asanka Ratnayake/AP/TT

Katy Perrys låt "Dark horse" är inte ett plagiat av den kristne rapparen Flames "Joyful noice", har en amerikansk domstol slagit fast, skriver flera medier.

Katy Perry och hennes skivbolag dömdes i augusti till att betala 2,8 miljoner dollar för plagiat, då en jury menade att en del av ljudbilden i låten, som skrivits och producerats av bland andra svenske Max Martin, kom från sången "Joyful noise".

Domen överklagades till högre instans och nu får alltså Katy Perry rätt. Enligt domaren Christina A Snyder är den aktuella ljudslingan från "Joyful noice" inte tillräckligt distinkt eller unik för att omfattas av upphovsrätt.

Flames advokat kommer sannolikt att överklaga domen, enligt amerikanska medier.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.