Nöjesparker öppnar senare – "krissituation"

Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Liseberg i Göteborg är en av de nöjesparker som skjuter upp öppning inför sommarsäsong. Arkivbild.
Liseberg i Göteborg är en av de nöjesparker som skjuter upp öppning inför sommarsäsong. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Kolmården och Gröna Lund skjuter upp sina öppningsdatum på grund av regeringens förbud mot allmänna sammankomster för fler än 500 personer.

Egentligen skulle parkerna öppna i mitten och i slutet av april, men i dagsläget är det oklart med ett öppningsdatum.

"Vi är ett privatägt familjeföretag och har bara en kort period om året med möjligheter till intäkter. Den perioden blir nu ännu kortare och det är klart att det här kommer få stora konsekvenser för oss", säger Annika Troselius, informationschef på Parks and resorts som äger parkerna, i ett pressmeddelande.

Skara sommarland och Furuvik öppnar vanligtvis i maj och Parks and resorts, som också äger dessa parker, jobbar för att kunna öppna dem som planerat.

Även Liseberg beslutar att skjuta upp sitt premiärdatum för sommarsäsongen.

– Vi kommer inte att kunna öppna 25 april som planerat, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg, till TT.

Beslutet fattades på onsdagen och nytt preliminärt öppningsdatum är 16 maj, även om nöjesparken förväntar sig att öppna senare än så.

– Det är ingen tvekan om att det är en krissituation för hela branschen, säger Julia Vasilis.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.