Också Swedbank ger amorteringsfrist

Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Swedbank gör som andra banker – ger sina kunder möjlighet att ansöka om tillfällig amorteringsbefrielse för lån. Arkivbild.
Swedbank gör som andra banker – ger sina kunder möjlighet att ansöka om tillfällig amorteringsbefrielse för lån. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Även Swedbank erbjuder amorteringslättnader i coronavirusets spår. Privatkunder kan ansöka om amorteringsbefrielse för bolån i max tolv månader och för övriga lån i högst sex månader. Ränta betalas som vanligt. Efter tre månader omprövar banken beslutet.

Företagskunder vars verksamhet påverkas kan ansöka om amorteringsbefrielse på krediter i upp till sex månader, med samma villkor för omprövning och ränta.

"Vi befinner oss nu i en extrem situation vars konsekvenser är svåra att överblicka. Redan kan vi se att påverkan på landets företag är stor och många av dem upplever stora likviditetsproblem. Detta har lett till att många företag blivit tvungna att varsla anställda om uppsägning, vilket i sin tur slår mot de anställdas privatekonomi", skriver Swedbank i ett pressmeddelande.

De senaste dagarna har flera banker öppnat för att ge amorteringsfria lån och i vissa fall även för en räntepaus.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.