Annons

Zlatan startar coronainsamling

Malmö • Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Zlatan Ibrahimovic startar insamling på grund av coronaviruset. Foto: AP Photo/Antonio Calanni
Zlatan Ibrahimovic startar insamling på grund av coronaviruset. Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Zlatan Ibrahimovics spel med Milan har precis som allt annat i sportväg i Italien stoppats på grund av coronavirusets utbrott i landet. Nu meddelar Ibrahimovic att han tillsammans med de han jobbar med har startat en insamling till flera sjukhus i Italien.

– Det är en allvarlig fråga och vi behöver konkret hjälp som inte bara handlar om ett videoinlägg. Jag räknar med generositet från mina kollegor, från alla professionella idrottare och de som vill göra en liten eller stor donation beroende på vad man har för möjlighet, för att sparka bort det här viruset, säger Ibrahimovic i ett videoinlägg på Instagram.

Annons

Italien är det land som efter Kina är värst drabbat av det nya coronaviruset. Totalt har drygt 31 000 personer konstaterats smittade och 2 500 har dött.

– Tillsammans kan vi verkligen hjälpa sjukhus och läkare och sjuksköterskor som arbetar osjälviskt varje dag för att rädda våra liv. För i dag är det vi som hejar på dem. Låt oss tillsammans sparka bort coronaviruset och vinna den här matchen, säger Ibrahimovic.

38-åringen har själv skänkt en miljon kronor till insamlingen som döpts till "Kick the virus away". På en timme hade över 400 givare skänkt över 100 000 kronor.

Ibrahimovic är inte ensam idrottsstjärna som vill hjälpa till i coronakrisen. Manchester United-stjärnan Paul Pogba startade en insamling för virusdrabbade genom FN:s barnrättighetsorgan Unicef, där han själv lovade att dubbla summan om insamlingen nådde 320 000. Även tennisstjärnan Simona Halep har skänkt pengar till medicinsk utrustning till två sjukhus hemma i Rumänien.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons