Billgren ger ut bok om uppväxten i Farsta

Publicerad 19 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ernst Billgren ger ut romanen "Salamandern från Farsta". Arkivbild.
Ernst Billgren ger ut romanen "Salamandern från Farsta". Arkivbild.Foto: Marc Femenia/TT

Från realityserien "Äkta Billgrens" till litteraturens finrum. I april ger konstnären Ernst Billgren ut boken "Salamandern från Farsta", som är skönlitterär, men inspirerats av minnen och människor från hans uppväxt.

"Historien bygger på ett antal människor som jag mött eller tror att jag mött. Mitt minne är så obegripligt dåligt", skriver Billgren i ett pressmeddelande.

Huvudpersonen i romanen är ett annorlunda barn som växer upp i den välordnade förorten Farsta på 1960- och 1970-talen. Ernst Billgren har tidigare gett ut böcker som "Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor" och "Rasism för nybörjare".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.