Äldre kvinna blev Rysslands första virusoffer

Publicerad 19 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Virusrädsla i tunnelbanan i Rysslands huvudstad Moskva.
Virusrädsla i tunnelbanan i Rysslands huvudstad Moskva.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Coronaviruspandemin har skördat sitt första dödsoffer i Ryssland. En 79-årig kvinna med underliggande hälsoproblem som testat positivt för viruset har avlidit av lunginflammation, enligt myndigheterna.

Kvinnan vårdades på en intensivvårdsavdelning i huvudstaden Moskva när hon dog. Människor som varit i kontakt med henne uppges ha isolerats.

I Ryssland har 147 fall av det nya coronaviruset rapporterats. Myndigheterna uppmanar människor att minska sina sociala kontakter och i Moskva ombeds äldre att hålla sig borta från folksamlingar på platser som kaféer och shoppinggallerior.

President Vladimir Putin sade nyligen att virussituationen "allmänt är under kontroll" i hans land men lovade att det ska bli lättare att göra virustester.

Rysslands president Vladimir Putin (i mitten) besöker ett nytt center för övervakning av coronavirus i Moskva. Bilden togs i tisdags.
Rysslands president Vladimir Putin (i mitten) besöker ett nytt center för övervakning av coronavirus i Moskva. Bilden togs i tisdags.Foto: Alexander Astafyev/AP/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.