Göteborgs konsthall ställer in

Publicerad 19 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Göteborgs konsthall tvingas ställa in och skjuta upp utställningar. Pressbild.
Göteborgs konsthall tvingas ställa in och skjuta upp utställningar. Pressbild.Foto: Hendrik Zeitler

Göteborgs konsthall ställer in och skjuter upp utställningar på grund av coronaviruset. Utställningen "At this point" ställs in helt medan Kemang Wa Lehuleres soloutställning "Bring back lost love" skjuts upp till våren 2021.

"At this point" skulle ha ägt rumt 4–26 april och innehållit verk av 13 mastersstudenter från HDK-Valand. Utställningen med Kemang Wa Lehulere (16 maj–30 augusti) kräver närvaro av konstnären själv eftersom den innehåller nya platsspecifika verk. Besluten om in- och utreseförbud i konstnärens hemland Sydafrika och EU gör detta omöjligt.

I stället förlängs utställningen "Varje löv är ett öga" till den 30 augusti.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.