H&M ser över permitteringar i Sverige

Publicerad 19 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
H&M permitterar i Norge på grund av coronaviruset. Arkivbild.
H&M permitterar i Norge på grund av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

På torsdagen kom besked om att klädjätten H&M permitterar 60 procent av personalstyrkan i Norge på grund av coronaviruset, rapporterar Dagens Næringsliv.

Men även medarbetare i Sverige kan drabbas, även om inget beslut fattats. "Mot bakgrund av det snabbt förändrade läget ser vi löpande över åtgärder där tillfälliga permitteringar är en av dessa. Vi kan i dagsläget inte säga mer", skriver Katarina Hugo, presskontakt på H&M-gruppen, i ett mejl på TT:s fråga om eventuella permitteringar i Sverige.

I Norge berörs totalt 2 000 av de drygt 3 000 anställda i bolaget. Detta gäller både butiksanställda och de som arbetar inom företagets logistikverksamhet.

– Dessvärre under dessa omständigheter har vi inget annat val än det här drastiska beslutet. Det är ett tufft besked. Ambitionen är att återställa så snart det går tillbaka till normal vardag igen, säger bolagets norska personalchef Moritz Garlich till Dagens Næringsliv.

Däremot är det inte nu aktuellt att stänga några av H&M:s butiker i Norge.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.