Annons

Osby KK:s isshow flyttas

Osby • Publicerad 19 mars 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Det blir ingen isshow i Osby KK:s regi i vår. På grund av coronautbrottet flyttas showen till tidigast någon gång i höst. ARKIVBILD
Det blir ingen isshow i Osby KK:s regi i vår. På grund av coronautbrottet flyttas showen till tidigast någon gång i höst. ARKIVBILD

Att det inte blir någon isshow är ett hårt slag för konståkningsklubben, men som läget är ser inte klubben att det finns några andra alternativ.

”Det finns inget viktigare än vår hälsa och ingen av oss vill vi riskera att utsätta våra nära och kära, där det även finns många i de så kallade riskgrupperna,” skriver Osby KK i en kommentar.

Annons

Isshowen skulle haft föreställningar den 17-19 april.

Pernilla Svensson, ordförande i Osby KK, konstaterar att det inte är aktuellt med isshow förrän tidigast till hösten. Men exakt när och hur är för tidigt att säga.

I hela samhället är det många frågetecken och vad som händer senare i vår eller till sommaren eller till hösten är det ingen som riktigt vet och att då spika ett nytt datum för isshowen är inte möjligt.

För konståkningsklubben är isshowen den centrala delen i verksamheten och att den nu inte blir av drabbar OKK hårt.

– Ekonomiskt är det vår största inkomstkälla. Det blir svårt för oss att planera hösten när vi inte kan säkerställa en budget. Vi har ju en speciell situation som konståkningsförening eftersom vi har anställda och avlönade tränare. Då måste det finnas pengar på kontot, säger Pernilla Svensson.

Och isshowen är vital för att få in pengar på kontot.

Därför står klubben nu inför en tuff utmaning.

– Vi vädjar till våra sponsorer att ändå stötta oss trots att vi tvingas flytta isshowen, säger Svensson.

Det finns även aspekter som inte handlar om kronor och ören.

– Jag känner för barnen som har tränat hela året för det här. Vi har ju vissa grupper som enbart tränar med isshowen som mål, så det är tråkigt, säger Svensson.

Annons

– Inte bara vi utan konståkningsklubbar i hela Sverige drabbas, eftersom verksamheten bygger mycket på att ha en stor isshow som avslutning på säsongen. Dels är det viktigt ekonomiskt, dels är isshowen det stora målet för åkare som inte är ute och tävlar.

Utöver åkarna har ledare och föräldrar jobbat hela året med att förbereda isshowen och i år firar klubben dessutom 50-årsjubileum, så det var en stor jubileumsshow samt showfest som stod på programmet.

Pernilla Svensson poängterar att verksamheten i övrigt rullar på tills vidare.

Träningen fortsätter, men alla uppmanas följa folkhälsomyndighetens rekommendationer att inte träffa andra människor om man känner sig sjuk.

– Det är viktigt att vi får behålla isen tills säsongen är över så vanlig drift kan fortgå och vi får mindre belastning till hösten. Showträningar och vanlig träning fortgår säsongen ut om inga andra restriktioner från regering uppkommer.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons