Tyska topplaget avstår lön

Publicerad 19 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Spelarna i Borussia Mönchengladbach väljer att avstå delar av sin lön för att hjälpa klubben ekonomiskt i coronakrisen. Arkivbild.
Spelarna i Borussia Mönchengladbach väljer att avstå delar av sin lön för att hjälpa klubben ekonomiskt i coronakrisen. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Spelare och ledare i Borussia Mönchengladbach väljer att avstå delar av sin lön för att hjälpa klubben ekonomiskt genom coronakrisen, säger klubbdirektören Max Eberl till lagets hemsida.

"Jag är väldigt stolt över grabbarna. Vi håller ihop för Borussia, i alla lägen. De vill ge något tillbaka till klubben och våra supportrar", säger Eberl.

Ligaspelet i Tyskland är inställt till den 2 april men få tror att det kan upptas så snart.

Mönchengladbach är först i Bundesliga med att dra ner på lönerna under den pågående coronapandemin. Enligt tyska Bild väntas klubben spara runt en miljon euro, motsvarande runt elva miljoner kronor, i månaden på draget.

Mönchengladbach ligger just nu fyra i ligan med sex poäng upp till Bayern München i topp.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.