Uppgifter: Sim-EM på väg att skjutas upp

Publicerad 19 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Sarah Sjöström var framgångsrik i sim-EM 2018. Blir det ens något EM 2020? Arkivbild.
Sarah Sjöström var framgångsrik i sim-EM 2018. Blir det ens något EM 2020? Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Något besked om mästerskapets status har ännu inte kommit från officiellt håll. Men nu rapporterar respekterade tidningen Swimming World att sim-EM – som ska arrangeras i Budapest 11–24 maj – är på väg att skjutas upp.

Mästerskapet är ett av många som den här våren och den kommande sommaren ligger i riskzonen för att ställas in eller skjutas upp på grund av det nya coronavirusets utbrott.

– Det är på gränsen till att vi får se ännu ett stort evenemang som stoppas av viruset. Det ser nästan säkert ut att mästerskapet inte kan arrangeras på de planerade datumen, även om Budapest jobbar hårt för att få fram alternativ, när det nu kan vara möjligt, säger den anonyma, men enligt tidningen välinformerade, källan till Swimming World.

EM har endast ställts in en gång tidigare: 1942 under andra världskriget.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.