Bergmanveckan ställs in – blir digital

Publicerad 20 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Inställt på Fårö. Arkivbild.
Inställt på Fårö. Arkivbild.Foto: SÖREN ANDERSSON/TT/AP

Bergmanveckan, som skulle ha hållits på Fårö i slutet av juni, ställs in. Anledningen är förstås spridningen av coronaviruset.

– Ingen har en aning om hur läget ser ut i sommar. Vi vågar inte chansa, vi är för rädda att tappa intäkter, säger Cristina Jardim Ribeiro vid Bergmancenter, till helagotland.se.

I stället för fest på Fårö blir det filmvisningar över internet, skriver arrangörerna på Facebook. Redan den här helgen, 20-22 mars, visas tre filmer med Eva Dahlbeck – "Bara en mor", "Eva" och "En lektion i kärlek" – gratis på Triart.se. Och fler digitala arrangemang är redan utlovade.

"Eva Dahlbeck är ju något av det finaste vi haft i det här landet, Det känns väldigt bra att just nu tillsammans med Triart kunna erbjuda filmälskare tre av hennes filmer, och hjälpa människor att ha mindre tråkigt och kanske känna sig mindre oroliga en stund. Nu måste vi i Kultur-Sverige hjälpas åt", skriver Bergmanveckans konstnärliga ledare Emma Gray Munthe på Facebook.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.