ECB: Bankerna har fått lånemarginal

Publicerad 20 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
ECB:s ordförande Christine Lagarde. Arkivbild.
ECB:s ordförande Christine Lagarde. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Europeiska centralbanken meddelar att dess sänkta kapitalkrav ger bankerna möjlighet att låna ut nästan 20 biljoner kronor.

Lite drygt motsvarande 1,3 biljoner kronor "finns tillgängligt för bankerna att absorbera förlusterna utan att orsaka tillsynsåtgärder eller för att potentiellt kunna finansiera upp till 1,8 biljoner euro (drygt 19,9 biljoner kronor) i lån till hushåll och företagskunder i behov av extra likviditet", lyder ett meddelande från ECB.

De lättade kapitalkraven är del av ett större stödpaket som syftar till att hålla ekonomin i rullning under den pågående coronapandemin.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.