Lönsboda kan flyttas upp

Sport Röke Innebandyklubbs herrar blir nedflyttade till division 1. För Lönsboda finns det en chans till spel i ettan till hösten.
Innebandy • Publicerad 20 mars 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Det kan bli division 1 för Tobias Lindes Lönsboda IBK till hösten. Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Det kan bli division 1 för Tobias Lindes Lönsboda IBK till hösten. Foto: Stefan Sandström/ARKIV

Svenska Innebandyförbundet har beslutat sig för att avsluta säsongen.

– Situationen med coronavirusets spridning i Sverige gör att vi inte kan genomföra de många matcher som skulle ha spelats, mena Innebandyförbundets ordförande Märit Bergendahl.

När det gäller upp- och nedflyttning så kommer de placeringar lagen hade när seriespelet blåstes av gälla. Det betyder att också att kvallagen får gå upp.

Vilket gör att Röke flyttas ned till division 2.

Lönsboda slutade tvåa i just den serien. Men då matchen Stanstad – Helsingborg, bägge lagen hade chansen att ta en kvalplasts, inte kunde spelas är det osäkert om nordostskåningarna flyttas upp i division 1.

Beslutet i den frågan tas preliminärt på måndag kväll då Skånes Innebandyförbund har ett möte.

– Det blir upp till mötet att bestämma om vilket lag som ska flyttas upp. Det hade ju varit betydligt lättare om matchen Stanstad – Helsingborgs spelats och samtliga lag stod på samma matcher, Fredrik Roos som är ordförande i tävlingskommittén.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.