Rånarduo döms – misshandlade man med hammare

Publicerad 20 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Den 70-årige mannen bands fast vid ett element och misshandlades svårt med en hammare. Arkivbild.
Den 70-årige mannen bands fast vid ett element och misshandlades svårt med en hammare. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man i 70-årsåldern misshandlades och rånades i sitt hem i Blekinge i april förra året. Nu döms två män för grovt rån till tre års fängelse var, rapporterar Blekinge läns tidning.

Rånarna tog sig in i mannens hem och misshandlade honom. De slog mannen med en hammare i ansiktet vilket resulterade i bland annat flera ansiktsfrakturer, mindre blödning i hjärnbalken och utslagna tänder. Efter misshandeln band rånarna fast mannen vid ett element i källaren. Mannen lyckades själv ta sig loss och fick hjälp av en granne att slå larm.

Åklagaren hävdade att mannens skador var livshotande men tingsrätten friade männen från försök till mord.

Rånarna greps i Danmark två dagar efter brottet, misstänkta för liknande brottslighet i Skåne. I Januari 2020 dömdes männen till sex och ett halvt års fängelse vardera för ett rån mot en äldre man i Lund.

Utöver fängelse döms männen att betala över 100 000 kronor i skadestånd.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.