Skolstängning och corona ökar samtal till Bris

Publicerad 20 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Nu ringer allt fler barn till Bris. Arkivbild.
Nu ringer allt fler barn till Bris. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Bris utökar sina samtalstider för barn och unga, rapporterar Sveriges Radio P4 Västerbotten. Trycket ökar när skolorna är stängda, och nu ringer allt fler barn till Bris. För många barn är skolan en fristad, men nu tvingas de att vara hemma där kanske miljön är otrygg. Dessutom skapar rapporterna om viruset, med stängda arbetsplatser och skolor, tomma gator, dödsfall och krisande vård, oro hos barnen.

Tidigare har Bris bara haft telefonlinjerna öppna på eftermiddagarna, men nu öppnas de även under förmiddagarna.

– Om skolorna är stängda så ska ju barn ha möjligheter att höra av sig till Bris på förmiddagarna också, säger Erik Nilsson, regionombud på Bris till P4 Västerbotten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.