GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SVT sänder för barn som måste vara hemma

Kultur och Nöje Hemmahänget heter ett nytt barnprogram som SVT börjar sända måndag 23 mars. Programmet ska fundera som underhållning och sällskap för barn som är tvungna att vara hemma på grund av coronaepidemin.
Publicerad 20 mars 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Alex Hermansson och Malin Olsson som i somras gjorde Sommarlov i Beijers park i Malmö blir programledare för SVT:s Hemmahänget. Foto: Gunilla Wedding
Alex Hermansson och Malin Olsson som i somras gjorde Sommarlov i Beijers park i Malmö blir programledare för SVT:s Hemmahänget. Foto: Gunilla Wedding

Programledare för SVT:s nya barnsatsning är Tobbe Blom, Malin Olsson och Alexander Hermansson.

– Vi har en situation i Sverige idag där många barn är oroliga och rädda. De kan behöva sitta hemma även om de inte är sjuka och kan inte ha sin vanliga vardag med kompisar och rutiner. Om skolorna skulle stänga kommer cirka en miljon barn bli drabbade, säger Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn i ett pressmeddelande.

Hemmahänget kommer ska aktiver och roa med bland annat trolleri, pyssel, mellistips, sketcher och vardagsrumsparkour. Programledarna kommer också via livechatt och videosamtal att prata med barn som är hemma och barnen har möjlighet att skicka in bilder och klipp för att dela med sig av olika tips för långtråkigt hemmasittande.

Hemmahänget sänds live på SVT Barn varje vardag kl 15.00-16.00 med start på måndag 23 mars och har fokus på barn i åldrarna 7-12 år. Programmet spelas in i Stockholm och Malmö.

Vid sidan av Hemmahänget rapporterar också Lilla Aktuellt dagligen om utvecklingen kring coronaviruset och svarar på barnens frågor i appen Mixat.

Lilla Aktuellt kommer också medverka i Hemmahänget.

Gunilla Wedding

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.