Tekniska museet stänger tillfälligt

Publicerad 20 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tekniska museet stänger från måndag. Arkivbild.
Tekniska museet stänger från måndag. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Tekniska museet i Stockholm stänger sina dörrar tillfälligt på grund av coronavirusets smittspridning, med start måndagen 23 mars och tillsvidare. Under helgen öppnar museet sin nya utställning "Hyper human", som fokuserar på relationen mellan människan och tekniken.

Utställningen kommer att visas under tre till fem år och under stängningen kommer Tekniska att försöka ta besökarupplevelsen till digitala kanaler, uppger man i ett pressmeddelande.

Tekniska museet ägs av en stiftelse och man har nu börjat förbereda för korttidspermitteringar av personal.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.