Tesla stänger två fabriker

Publicerad 20 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tesla drar ner på grund av coronaviruset. Arkivbild.
Tesla drar ner på grund av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Teslas aktie föll åtta procent i efterhandeln på Wall Street på beskedet att bil- och energiföretaget tillfälligt stoppar produktionen i två fabriker i USA, i Fremont nära San Francisco och i Buffalo, New York.

Beslutet att stänga fabriken i Kalifornien kommer sedan delstatens invånare beordras att stanna hemma på grund av coronavirusets spridning. Fabriksstängningen berör 10 000 anställda.

På företagets anläggning i Nevada fortgår dock verksamheten, och "Kina fungerar normalt" vad gäller såväl underleverantörer som Teslas fabrik nära Shanghai, skriver vd Elon Musk på Twitter.

Musk har samtidigt varit i blåsväder kring just viruset efter att på Twitter ha gått ut med att "coronavirusets panik är dum", och det har ifrågasatts varför inte fabriker har stängts tidigare.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.