Annons

Vinslöv slipper kvala sig kvar

Sport • Publicerad 20 mars 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Vinslövsdamerna slipper kvala sig kvar. Foto: Robert Rolf/Arkiv
Vinslövsdamerna slipper kvala sig kvar. Foto: Robert Rolf/Arkiv

Under fredagen meddelade förbundet att säsongen tog slut den 16 mars klockan 17. Så som tabellerna såg ut då, så ser också sluttabellerna ut.

Eftersom inget kvalspel kan genomförs så stryks kvalstrecken, och bara raka upp- och nedflyttningar genomförs.

Annons

Undantag görs dock för serier som inte spelats färdigt, om ett lag under nedflyttningsstrecket i teorin kunnat klara sig kvar.

Det innebär att Handbollsligan nästa år utökas från 14 till 15 lag. Varberg, som slutade på sista plats hade nämligen chansen att ta sig förbi OV Helsingborg i den sista omgången, och därför slipper man nedflyttning. Samtidigt flyttas allsvenska seriesegraren Aranäs upp till högsta ligan.

Vinslövs herrar firade sin uppflyttning med bubbel och bengaler under den gångna helgen, och seriesegern leder fortfarande till en plats i den allsvenska serie som åtminstone i skrivande stund bara ser ut att innehålla 13 lag. Anderstorp och Ankaret som slutade tvåa och trea får finna sig i fortsatt spel i ettan också nästa år.

För Vinslövs damer, som slutade tredje sist i södertvåan, innebär beslutet att man inte behöver kvala för att behålla sin divisionstillhörighet.

För Kristianstadshandbollen leder beslutet till att Kristianstad HK, som vann damernas allsvenska, flyttas upp till högsta serien. IFK Kristianstad, som låg trea i Handbollsligan, placeras på denna plats i sluttabellen, och därmed får man också en plats i EHF-cupen nästa säsong.

Inget slutspel kommer dock att genomföras, och därmed delas inga SM-guld ut.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons