Netflix stöttar tv-branschen med en miljard

Publicerad 21 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Netflix skapar en krisfond på en miljard för att stötta branschen i coronatider. Arkivbild.
Netflix skapar en krisfond på en miljard för att stötta branschen i coronatider. Arkivbild.Foto: Elise Amendola/AP/TT

Netflix skapar en stödfond på 100 miljoner dollar, strax över en miljard kronor, som bland annat ska gå till anställda inom film- och tv-branschen som står utan arbete på grund av coronaviruset, skriver Deadline.

"Nästan all tv- och filmproduktion i världen står stilla, vilket lämnar hundratusentals filmarbetare utan jobb", säger Netflix innehållschef Ted Sarandos i ett uttalande, och nämner att det rör allt från elektriker till chaufförer och andra som ofta arbetar på projektbasis.

"Det här communityt har stöttat Netflix genom de goda tiderna, och vi vill hjälpa dem genom de här svåra tiderna, speciellt när regeringarna fortfarande funderar på hur de ska stötta ekonomiskt", säger Ted Sarandos.

Pengarna ska i huvudsak gå till personal som jobbar med Netflix egna produktioner världen över, men 15 miljoner dollar, drygt 150 miljoner kronor, ska gå till tredje part och icke vinstdrivande organisationer som på olika sätt stöttar de som tillfälligt står utan jobb inom branschen i länder där Netflix producerar innehåll.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.